TA VARE PÅ HAGEN

Hageredskap

Grunnlaget for neste års blomstring og avling blir lagt allerede nå, og det er ikke så mye som skal til for at både du og hagen får en blomstrende vår og sommer. Legger du inn litt innsats nå på høsten vil den kommende våren og sommeren bli mer frodig, samtidig som det vil kreves mindre forvaltning av uteområdene. Her får du tipsene på hva som er lurt å gjøre nå! 🍂

Basisutstyr til rydding Nyttig om høstbeskjæring Hvorfor rake nå? Luking og planting Ta vare på redskap og utemøblement Bli kvitt hageavfallet

Det viktigste basisutstyret!

Hva skal beskjæres om høsten?

Gjenta kontrollen etter sommerens vekst og blomstring. Nå kan du beskjære busker, hekk, kratt og stauder. Fjern først døde og ødelagte grener og planter. Fjern også forvokste grener. Løvfellende hekker kan tynnes nå dersom de har blitt for tette. Klipp hekken godt oppe for å slippe inn lys til de nederste grenene. Busker kan stort sett beskjæres til 1/4 av størrelse avhengig av hvordan du ønsker å forme den. Former du buskene nå kan du starte våren på ny frisk. De lærde strides om stauder bør klippes ned eller ikke. Ingen strenge regler, men lar du de stå vil de visne blomstene gi beskyttelse til røttene. Velger du å klippe ned vil du gi ekstra rom for nye skudd, og vår-ryddingen går litt raskere. Uansett er høsten en fin tid om du vil dele opp staudene og omplassere de ved behov.

Våre mest populære beskjæringsredskaper

Slik gjør du

Beskjæringssaks

Grensaks

Hekksaks

Smart til høye topper og vide busker

Når du skal beskjære høyt oppe eller inne i busken er PowerGear X™ Multikutter genial! Med teleskopstangen slipper du unna vinglete stiger og hissige buskevekster i ansiktet! Klippehodet kan justeres 230°og klippemekanismen klipper opptil 12 ganger lettere en standard varianter.

Rake løv

Når løvet starter å falle er det en fordel å rake opp løvet jevnt og trutt for å sikre at gresset for nok luft. Løvet kan du med fordel bruke i bed for å beskytte jord, blomsterløker og blomsterrøtter og jordens insekter mot kulde. Har du furutrær kan furunålene brukes til å dekke rundt stauder og rododendron. Enkelt, billig og næringsrikt jorddekke.

Rive og rake

Anbefalte produkter

Luk bedet grundig med egnet hageredskap. Fuktighet gjør det enklere å opp røttene. Foto: Fiskars

Luke og fjerne ugress

For å bli kvitt ugress må det tas ved roten. Jo oftere du rydder i ugresset, jo lettere er det å få bukt med. Om høsten er jorda fuktig og røttene er enklere å få tak på. Setter du av litt tid til ugresset nå, vil du takke deg selv når våren kommer! Ugresset vokser villest når det for nok plass til å gro. Har du mye ugress kan det være lurt å vurdere plassen til noe som du heller kan ha glede av slik at du slipper å luke. Og flaks – høsten er en super tid å plante på.

Bli kvitt ugress

Anbefalte produkter

Plant nå og få et fargerikt forsprang på våren

Ønsker du et lite forsprang på våren er det lurt å planlegge neste års vekster allerede nå. Høsten er en flott tid å sette løker og plante stauder og vintergrønne planter. Til tross for at det er fuktig i jorda bør du allikevel sørge for å vanne rikelig. Nye røtter trenger mye vann for å sette seg.

Når det skal plantes

Vi anbefaler

Husk hagehanskene!

Rengjør takrenne

Hva som bør gjøres på bakkeplan er enkelt å få øye på. Det som derimot samler seg i takrenna legger man ikke like godt merke til før det er for sent. Takrenna bør renses 2 ganger i året, men særlig viktig om høsten da oppsamling av løv, kvist, sand og lignende kan føre til at vannet ikke finner veien til bakken. I verste fall kan dette føre til vannskader på bolig eller sprekkdannelser i takrenna på grunn av frost.

Tar du vare på hageredskapene dine varer de lenger

  • Rengjør og rydd inn redskapene etter bruk slik at de ikke blir liggende ute i ruskevær.
  • Tøm vann ut av slanger og sku av vannet for å hindre frostskader
  • Tøm vannet ut av høytrykkspyleren og sett den frostfritt for vinteren
  • Batterier til batteridrevne hageredskap må også oppbevares frostfritt, og gjerne lades én til to ganger i løpet av vinteren

Det har aldri vært enklere å ta vare på utemøblene

Bag’in er et norskdesignet møbeltrekk som gjør det enklere å ta vare på utemøblene. Møbeltrekkene er laget med en rekke smarte komponenter som gjør de til den komplette oppbevaringsløsningen. Trekkene er skreddersydd for norske forhold og har 5 års garanti.

Møbeltrekk til små og store grupper

Visste du at du kan få hageavfallet hentet hjemme?

Isekk gjør ryddejobben lettere

Trinn 2

Fyll sekken

Fyll sekken med hageavfall eller annet skrot du vil bli kvitt.

Trinn 3

Bestill henting

Du slipper å kjøre avfallet selv. Avtal henting av avfallet direkte med Isekk.